Wall Systems - quality, flexibility, fire protection, sound reduction - Otterlei Eiendom
16163
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16163,page-child,parent-pageid-14093,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Havstadodden, Arendal

Et stykke industrihistorie

I enden av Støperiveien ligger Havstadodden. Veinavnet avslører stedets fortid som industriområde. Her ble en av Arendals eldste bedrifter, Havstad Jernstøperi, grunnlagt for snart 165 år siden. Gründer var støperimester Jørgen Johannessen fra Ulefoss i Telemark.

Johannessen oppførte både verksted og smie på Havstad. Det var stor etterspørsel etter støpejern til skipsbyggingsvirksomheten i området,
og på 1870-tallet måtte bedriften utvide med nytt verksted, støperi og smie. På slutten av 1880-tallet ble det oppført en stor støperibygning. Før nedleggelsen i 1930-årene ble det produsert ovner, komfyrer og støpegods til landbruket, bygningsindustrien og skipsbyggingen i distriktet.

Om prosjektet

Havstadodden består av 29 leiligheter på bryggekanten i Arendal, med flott utsikt mot sjøen og Tromøysundet. Leilighetene varierer fra 71-118 kvm fordelt på to fem etasjes bygg.
J.B. Ugland Entreprenør AS gjennomfører prosjektet i totalentreprise. Prosjektet er et samarbeid mellom J.B. Ugland (50%) og Otterlei Eiendom (50%).