God gevinst etter salget av bryggeritomt i Arendal - Otterlei Eiendom
18288
post-template-default,single,single-post,postid-18288,single-format-standard,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

God gevinst etter salget av bryggeritomt i Arendal

Arendal Bryggeris eiendom Bryggeriveien 9 i Arendal ble tidligere i år solgt til det finske eiendomsfondet United Bankers Nordic Property Fund for 185 millioner kroner.

Da Otterlei Group gikk inn på eiersiden i Bryggeriforvaltning i 2015, benyttet selskapet seg av en opsjon på kjøp av eiendommen fra Arendal kommune. Kommunen kjøpte eiendommen fra Ringnes i 2009. Den gang ble eiendommen verdsatt til 26,3 millioner. Bryggeriforvaltning betalte 30 millioner for eiendommen i 2015. Eiendommen, som har en tomt på 59 mål, er senere oppgrader for rundt 50 millioner kroner.

Jan Sigur Otterlei er fornøyd med salget, og mener at pris og verdsetting reflekterer leieavtalen Arendals Bryggeri har inngått med ny eier. Han håper også at salget muliggjør en videreutvikling av bryggeriet.

På spørsmål fra EiendomsWatch om Otterlei Group har flere kjøp eller salg på gang, opplyste eiendomssjef Hanna Myhre Kaupang i Otterlei Eiendom at Otterlei Industries nylig solgte industribedriften Adax, men at eiendomsmassen i Norge og Litauen, hvor selskapet har sin drift i dag, beholdes av Otterlei Eiendom.

Otterlei Eiendoms portefølje av næringseiendom utgjør etter salget av bryggeritomten omkring 160 000 kvm i Norge og i utlandet.

Ved siden av dette har Otterlei Eiendom boligprosjekter under utvikling i Drammen og på Sørlandet. I tillegg utvikler vi også fritidseiendom.